leoniethijssen.reismee.nl

PinYoa

Het onderstaande verhaaltje is alweer een paardagen oud. De computer daar stond mij niet toe omdezesite te komen. Ik heb toen een mail naar een paar van jullie gestuurd en plaats hem nu alsnog.

....

Na het eten van de Peking Eend hebben we nog lekker bij het hotel een biertje gedronken. Het eten is hier inderdaad geweldig hoor. Ik moet uitkijken, ook met de biertjes want je krijgt hier al snel een fles van 650ml, gelukkig wel minder procentjes erin.

's morgens om tien uur zeggen wetot zienstegen Beijing. We gaan met de bus naar het trein station van Beijing om met een soort van sneltrein naar Taiyuan af te reizen. Deze duurt bijna 3.5uur. Goed te doen en gezellig. Eenmaal daar kwamen we in een flinke regenbui, en op deze lokatie is het al snel tien graden minder dan Beijing. Eenmaal in PingYao staan er allemaal van die electrische golfkarretjes waar we verder mee moeten. In PingYao rijden namelijk geen auto's het is een klein stadje binnen stadsmuren die 1,5km lang zijn. Het is nog maar sinds kort uitgeroepen tot Cultureel Wereld Erfgoed.
We komen naar een scheurtocht, met veel toeteren aan bij een heel gezellig Guesthouse. De kamer die we hebben is ook geweldig, dus dat is meegenomen. Inmiddels is het ook al 19u en eten we een lekker hapje op lokatie. Heerlijk weer, echt erg.
Petra legt ons het eea uit, we kunnen een kaart kopen. Met deze kaart kunnen we het hele dorp rond. We kunnen een wandeling (van 6km) maken over de stadsmuur. En in het dorp zijn allerlei lokaties waar je naar binnen kunt. In dit dorpje gebruiken alle mensen hun woning voor detailhandel. Dit is voor mij wat ik me van china voorstelde. Knusse straatjes, kleurrijk, gezellige mensen, kindjes die broeken aan hebben zonder kruis. Ze hebben namelijk geen luiers en poepen dus gewoon op straat. Ik heb het hier niet gezien maar in Beijing wel, maar geloof me het is er overal heelschoon. Het word meteen opgedaan door de ouders, kunnen sommigehondenbezitters in nederland nog wat van leren. Ik ben samen met Agnes op pad gegaan, we hebben maar een stukje van de stadsmuur gedaan, het uitzicht is toch allemaal wel hetzelfde, daken en rommel. Daarna lopen we allerlei straten en steegjes door. We worden best wel aangekeken door mensen, en kleine kindjes wijzen naar ons alsof ze nog nooit een blanke gezien hebben. We zijn verschillende tempels in gegaanen in sommige huizen laten ze nog zien hoe het er vroeger aan toe ging, bijvoorbeeld de bank maar ook vechthuizen(zal anders heten maar zo zagen ze er voor mij uit).
Na 5 uurtjes hebben zijnwe toe aan een pauze, we gaan gewoonbij ons guesthouse zitten.Drinken, eten en kletsen wat. Uiteindelijk pakken we yahtzee erbij. Geweldig watwe daar een bekijks mee krijgen. Vooral de chinezen, zij spelen graag een spelletje en proberen tebegrijpen wat je doet. In china zijn veel chinezen toeristen die pik je er soms wel tussen uit.Ook mensen die foto's van ons willlen maken, soms stiekem en soms vragen ze het. Als ze het stiekem doen zeggen we natuurlijk van,'doe maar hoor, geen probleem'. Mensen die bij je komen zitten, echt leuk!! Binnen zat een nederlands echtpaar, die zich volgens mij ook kostelijk vermaakt hebben. Ze hebben en foto van ons gemaakttoen er allemaal chinezen bij ons stonden, als ze weer thuis zijn mailen zehem door.
's Avonds met een kleinclubje nog hotpot gegeten, een soort van fondue. Een grote pot bouillion, daarbij allemaal groentes, visballetjes en schaapsvlees. We krijgen nog een kommetje met eea vloeibaar iets, ze doen er nog vanallerlei kruidens in en vervolgens roer jeje eigen sausje naar smaak. Echt Calve kan nog wat van me leren hoor, het is dat ik niet precies mijn eigen geheim van het recept ken want ik heb er van alles in gegooid. Zo buikje weer vol, naar de kamer toe want om21u kwamen ze voor de massage die overigens lekker,was duurde bijna een uur.
Vandaag (4 sept) gaan we om 10u weg. We hebben een activiteit, weet zo even niet meer welke. Vanavond gaan we om 22.00u naar de trein om daar de nachttrein in te stappen. We reizen af naar Xi'an.

Nou groetjes weer!!!

Edje

Hee Maatje,
Wat leest je verhaal lekker weg bij mijn bakske koffie zo vroeg in de ochtend hihi.
Superleuk allemaal......
Enneuh goed je best doen met de biertjes he, dan kun je als je thuis bent misschien wel 3 biertjes op bij ons haha.
Liefsx je Buur